Kommende koncerter

03

AUGUST

2024

Steensgaard Gods på Nordlangeland lægger i 2024 for sjette gang park og plæne til opera, operette og musical.


Mød nogle af Danmarks lovende unge operasangere, men nyd først din picnickurv ved voldgraven eller i parken omkring den gamle hovedbygning fra 1582.



Praktiske informationer


Steensgaard Gods Open Air afholdes hvert år på den første lørdag i august, hvor Steensgaard Gods lægger park og plæne til koncerten.


Koncerten starter kl. 14.00, og parken er åben fra kl. 12.00. Drikkevarer skal købes på stedet.


Der er naturligvis sideplads i form af stole og bænke til alle, men alle er også velkommen til at medbringe deres egen stol. 


Steensgaard Gods

Steensgaardsvej 7

5953 Tranekær


E-mail: Steensgaardlangeland@mail.dk

Telefon: +45 29462145

Koncert programmet den 3. august 2024 , og de medvirkende . . .


Programmet for 2024 publiceres lige så snart, det er endeligt fastlagt



Programmet i 2023 indeholdt følgende:


Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
   ”Åh, hjælp mig” fra Tryllefløjten (J, M, H, A-S)*


Giuseppe Verdi (1813-1901)
   “La Donna e mobile” fra Rigoletto (P)


Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
   “Hm hm hm” fra Tryllefløjten (M, H, A-S, J, F)


Giacomo Puccini (1858-1924)
   “Scouti quella fronda” fra Madame Butterfly (H, A-S)
   “Io so che alle sue pene” fra Madame Butterfly (A-S, J, F)
   “Donde lieta usci” fra La Bohème (H)
   “Dunque è proprio finite” fra La Bohème (H, M, P, F)


Franz Lehàr (1870-1948)
   ”Danilos arie” fra Den glade enke (F)


                                  --- pause ---


Gaetano Donizetti (1797-1848)
   ”Caro elisir..lala..tran tran” fra Elskovsdrikken (M, J, F)


Jacques Offenbach (1819-1880)
   “Ah, quel diner” fra La Périchole (A-S)


Giuseppe Verdi (1813-1901)
   “Libiamo ne' lieti calici” fra La Traviata (H, P)


Stephen Sondheim (1930-2021)
   “The Boy from...” (A-S)


Frederick Loewe (1901-1988)
   “On the Street Where You Live” fra My Fair Lady (F)


Kai Normann Andersen (1900-1967)
   ”Lille du” (J)


Giacomo Puccini (1858-1924)
   “Che gelida manina” fra La Bohème (P)


Jeanine Tesori (1961-)
   “The Girl in 14G” (M)


Giacomo Puccini (1858-1924)
   ”Chi il bel sogno di Doretta” fra La Rondine (H)


Georges Bizet (1838-1875)
   “Nous avons a tête une affaire” fra Carmen (M, H, A-S, J, F)


*) Bogstaver i parentes efter titlerne indikerer de medvirkende sangere


Medvirkende


Peter Lodahl, tenor


Marie Dreisig, sopran


Helle Gössler, sopran


Anne-Sofie Søby Jensen, mezzo


Jonathan Koppel, tenor


Frederik Rolin, baryton


Troels Roland, klaver





Lidt mere om de medvirkende kunstnere i 2023





Virtous stemme fra de helt store scener . . .


Peter Lodahl, tenor


Peter Lodahl er uddannet på Det Kongelige Musikkonservatorium i Århus og på Operaakademiet i København. Siden 2009 har den lyriske tenor vundet både publikums og anmelderes gunst på Operaen i København, hvor han fremhæves af anmelderne for sin virtuose stemme og sine ærlige og rørende dramatiske fortolkninger.


Peter Lodahl startede sin solistkarriere hos Operaen i Kiel, hvor hans første roller inkluderede Don Ottavio i Don Juan, Decio i Vivaldis Ottone i villa, Percy i Anna Bolena, Rinuccio i Gianni Schicchi, Cassio i Otello og Don Alfredo i Künnekes Lady Hamilton.


Herefter udvidede han sit repertoire på Komische Oper i Berlin, hvor han sang ledende roller som Rodolfo i La bohème, Alfredo i La traviata, Lenski i Evgeny Onegin, Tamino i Tryllefløjten, Belmonte i Bortførelsen fra Seraillet, Ferrando i Cosi fan tutte, Almaviva i Barberen i Sevilla, Pylades i Ifigenia da Tauride og Renaud i Glucks Armide.


Peter Lodahl har sunget ledende tenorpartier som Tamino i Tryllefløjten, Ferrando i Cosi fan tutte, Rodolfo i La Boheme (overfor Anna Netrebko), Alfredo i La Traviata, Romeo i Romeo et Juliette, Edgardo i Lucia di Lammermoor.


Lodahl har desuden gæstet flere af verdens mest prominente scener, såsom Musikverein i Wien, Festspielhaus Salzburg, Concertgebouw i Amsterdam, Hamburgische Staatsoper, Staatsoper Unter den Linden Berlin, Theatre La Monnaie i Bruxelles, Teatro Real Madrid, Semperoper Dresden og Teatro Colon I Buenos Aires.


Men sangkarrieren fortæller slet ikke hele historien om Peter Lodahl. Siden 2019 har Peter Lodahl være den fornyende og kreative musikchef for Copenhagen Phil, hvor han har stået bag nye måder at formidle den klassiske musik på.



Forfører sit publikum . . .


Jonathan Koppel, tenor

 

Den ankerkendte tenor Jonathan Koppel er ud af den musikalske Koppel-familie, anført af oldefaren, komponist og pianist, Professor Herman D. Koppel, og som iøvrigt tæller operasangerne Lone Koppel og Thomas Peter Koppel.


Jonathan Koppel afsluttede sin uddannelse i sang fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2016 og har fortsat sine videre studier hos den internationalt anerkendte tenor, Reinaldo Macias.


Jonathan stod tidligt på de skrå brædder med sin medvirken som Cio- Co Sans lille dreng i Madame Butterfly på Det Kgl. Teater.


Med Copenhagen Phil indtog han rollen som Torquemada i deres semi- koncertante opførelse af Ravels opera L'heure Espagnole med verdensdirigenten Lawrence Foster, ude på Opera Hedeland indtog han rollen som Normanno i operaen Lucia di Lammermoor, på Øresunds- Operaen indtog han rollensom Gastone i La Traviata; ved Copenhagen Opera Festival 2015 var han Fellmark i Weyses Et Eventyr i Rosenborg Have, ved OperetteKompagniets opsætninger af Kalmans Csárdásfyrstinden var han Feri og i Lehars Den Glade Enke var han soldaten Skt. Brioche.


Inden for oratorie-litteraturen er det blevet til bla. Bachs store H-mol messe, Händels Messias, Puccinis Messa di Gloria og Mozarts såvel Requiem som Kroningsmesse.


Jonathan giver jævnligt koncerter med alt fra lieder, italienske canzoni, opera og operette.

Modtog i 2015 Børge Schrøder og Hustru Herta Finnerups Musiklegat.



Stjernepotentiale med opera i blodet . . . 


Marie Dreisig, sopran


Marie Dreisig er en kommende stjerne, og har flere år i træk optrådt på Copenhagen Operafestival på Wilhelmsscenen under "Fremtidens stemmer" og "Star Potential" med konservatoriet.


Marie fik senest stor ros for sin optræden i OperetteKompagniet's egenproduktion "Hjerter i Valsetakt" med musik af alle de store mestre, og i 2021 optrådte hun både i Operasalon under åben himmel med Opera Frederiksberg i Opera Hedelands opsætning af Rigoletto.


Marie kan ikke løbe fra, at hun kommer fra en familie af operasangere. Hendes mor er den lyriske sopran Elsebeth Dreisig Hendes moster er sopranen Inge Dreisig, hvis datter er sopranen Elsa Dreisig. Hun er desuden gift med baritionen William Jønch, som også har optrådt på Steensgaard Gods Open Air.


Marie færdiggjorde sin bachelor i sang fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i sommeren 2017. Den første del af sin kandidat studerede hun på Royal College of Music i London ved professor Rosa Mannion og efterfølgende privat ved samme lærer samt professor Susan McCulloch – også i London.


Marie har medvirket som sopransolist i Mahlers 4. symfoni med symfoniorkestret fra musikkonservatoriet, som Pamina i Mozarts opera Tryllefløjten med Albertslund Symfoniorkester, sunget større uddrag af Fiordiligis parti fra Mozarts Cosi fan tutte og optrådt som solist med konservatoriets messingensemble både til operakoncert i Tivolis Koncertsal og til konservatoriets årlige familiejulekoncert i 2015 og 2016.


Og så er der måske også nogen, som har mødt Marie her på Langeland, hvor hun flere gange har optrådt ved Ung Sommeropera på Generalen Tranekær.


Derudover har Marie optrådt som solist i flere større værker med kor og orkester: Dvořáks Stabat Mater, Händels Messias, Bachs Juleoratorium, Faurés Requiem og Vivaldis Gloria. Læs mere på www.mariedreisig.dk.



Prisvindende bariton . . . 


Frederik Rolin, bariton


Den danske baryton Frederik Rolin er uddannet hos Kirsten Buhl Møller ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har studeret på Operaakademiet i København.


Han havde sin operadebut i 2012 i Ravels opera L’enfant et les Sortileges på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og sang samme år Schaunard i La Bohème med Opera Frederiksberg. I sommeren 2013 sang han partiet Baron Douphol i La Traviata. I 2014/15 var han Havmanden i Hilda Sehesteds Agnete og Havmanden, solist i Faurés Requiem i Malmø og sang Fyrst Yamadori i Det kgl. Teaters turnéudgave af Puccinis Madame Butterfly. En af han seneste store succeser var nytårskoncerten med Sønderjyllands Symfoniorkester, hvor han sang sammen med Julie Steincke, og nytårskoncerten med Københavns Kantatekor.


Også i Frederik Rolins tilfælde er han ud af en musikalsk familie. Han far baritonen Guido Paevatalu.

Frederik Rolin har modtaget talentprisen fra Léonie Sonnings musikfond, Hans Voigts mindepris og rejselegat fra Statens Kunstfonds karriereprogram “Den Unge Kunstneriske Elite”.



Hendes stemme er fløjl og chokolade . . . 


Anne-Sofie Søby Jensen, lyrisk kontralt


Anne-Sofie Søby Jensen voksede op i et hjem fyldt med musik og kreativitet. Hendes første instrumenter var cello og klaver, før hun opdagede sin kærligheden til sangen som 14-årig.


I 2010 blev hun optaget på MGK gør hun startede sine studier på Det Kongelige Musikkonservatorium. Allerede i 2013 vandt hun tre sangpriser, herunder “Unge Sangere”.


I 2017 fik Anne-Sofie et stipendium til Royal Academy of Music i London, hvor hun studerede hos den ansete sopran Susan McCulloch, baritonen Giles Underwood og pianisten James Baillieu.


Anne-Sofies stemme beskrives ofte som sjælden, karakteristisk, fløjls- og chokoladeagtig, som er meget velegnet til det lavere repertoire for mezzosopraner og kontraalt. Derfor er hun meget efterspurgt til de store oratorieværker af eksempelvis Bach og Händel.


Anne-Sofie fik sin britiske debut, da hun sang rollens om Rosamira i Händels Partenope med Hampstead Garden Opera.



Går lige i hjertet . . . 

 

Helle Gössler, sopran


"Går lige i hjertet" var ordene fra anmelderne om den danske sopran, da hun i 2021 sang et af hovedpartierne i Puccinis Gianni Schicchi.


Helle Gössler er modtager af Leonie Sonnings Talentpris 2020 og vinder af Bel Canto Institutes Performance Award og Orchestra Award 2017. Helle har sunget roller som Musetta i den Reumert-nominerede La Boheme på Østre Gasværk Teater med instruktør Amy Lane, Lauretta i Puccinis Gianni Schicchi, Pamina og Papagena fra Mozarts Tryllefløjten. Nu skal hun så til Langeland i august.


Helle har været været solist med Concerto Copenhagen, Copenhagen Phil / Sjællands Symfoniorkester, Aalborg Symfoniorkester, Esbjerg Ensembles Symfoniorkester, Aarhus Bach-orkester og Storstrøm Symfoniorkester og været solist i oratorier som Skabelsen af Haydn, Mozarts Requiem, Petite Messe Solennelle af Rossini, Matthäuspassionen og Johannespassionen af Bach og Faures Requiem samt Orff's Carmina Burana.


Helle Gössler har deltaget i Masterclass med Anne Sofie Von Otter, Bo Skovhus og Helmut Deutsch.


Helle Gössler startede sin uddannelse på Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole ved Armeen Dichterkenian Rasmussen. Fra 2010-13 flyttede hun til Paris, hvor hun studerede privat. I 2014 vendte Helle tilbage til sine studier i Danmark på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med Eva Hess Thaysen, som lærer. Hun har således en Bachelor og en Kandidatuddannelse fra musikkonservatoriet og har afsluttet i sine studier i solistklassen samme sted i 2021.



Lydhørt, spændstigt og afslappet . . . 


Troels Roland, klaver


Til at akkompagnere alle de dygtige sangere er der gensyn med Troels Roland på klaver. Troels var på scenen, da Steensgaard Gods Open Air blev lanceret på en skøn sommerdag i 2019.

 

Troels Roland har allerede høstet stor anerkendelse for sit talent. "Lydhørt, spændstigt og afslapppet" skrev en anmelder, da Troels Roland for nogle år siden akkompagnerede en koncert med to medlemmer af Koppelfamliien.


Vi bemærker, at vi også i år har en Koppel på scenen, det er Jonathan Koppel - Tenor, men ham præsenterer vi først senere.

Troels afsluttede sin klaveruddannelse i 2013 på Det Jyske Musikkonservatorium med topkarakter, hvor han studerede ved klaverprofessor og koncertpianist Anne Øland (1949-2015) og Søren Rastogi i kammermusik og akkompagnement. Troels Roland er organist i Farum Kirke.


Troels Roland har blandt andet arbejdet med projekter for operaakademiet og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han har blandt andet også modtaget Leonie Sonnings Musikfonds Stipendium i 2015